Без паника! – ІІ част


Под зоркия поглед на Борис продължавам със списъка. Не ме изпуска и за миг това момче, ей! 🙂

12. Памперсите. При нас купонът с памперсите е велик! Вървят като топъл хляб, два пъти повече от обикновеното, естествено. Има моменти като сега, когато двамата ползват различни размери, защото Лора е по-малка на килца и, съответно разходите са повече. Най-голямата забава пада, когато сменим памперс и бебето на момента се изаква в чисто новичкия. Сменяме пак. Или пък, слагаме памперс и преди да го залепим с лепките той вече е напишкан. Ако е на Борис, съм напишкана и аз, той самия си е измил очите и всичко в радиус около 20 см около главата му е мокро. Ако е Лора, задължително бодито на гърба е мокро и никога не съм достатъчно бърза, за да я повдигна, или да дръпна по-нагоре дрехата. 🙂 Не ни ли е весело, а?

13. В първа част писах да си обръщате внимание, сега пиша да обръщате внимание на половинките. Татковците са нежни души, не ги карайте да се чувстват отхвърлени и пренебрегнати. Винаги трябва да намирате време за една прегръдка, целувка…и не се извинявайте с умора, все ще успеете да отделите достатъчно време за един секс докато децата спят. Ми, така де, от сън спомени няма! 🙂

14. Включвайте татковците в грижите за децата. Какво значи „той е мъж и не се занимава с такива неща“?!?! Ми, аз пък съм жена и шишета не мия, щото ще си разваля маникюра! (шегувам се, маникюр отдавна нямам :)) Татковците много успешно могат да сменят памперси и да дават шише с мляко, ако детето се храни от шише. Също, таткото може да бъде използван за разнасяне на бебето насам-натам, когато плаче. Нашият татко прави всичко – памперси сменя, облича, съблича, къпе, храни, прави мляко, приспива, говори си с бебетата, разхожда ги. И, между другото, не приемам положението аз да спя с бебетата сама, а таткото в друга стая. Оправданията, че татковците работят и трябва да си поспиват и почиват хич не ми се нравят. Аз също „работя“, ама никой не ме пита колко съм спала и дали съм изморена. Абе, все пак, децата не са само мои, нали така? Щом сме си ги направили (или, щом са ни ги направили, в нашия случай), ще си ги гледаме и двамата.

15. Не се отказвайте от живота си. Най-много мразя приказките „Айде, свърши вече свободния ви живот, сега нищо няма да можете да правите!“, или „Живейте сега, докато нямате деца, че после няма да имате време за нищо!“ Е, какво значи това?!? Че като имаме деца и животът ни свършва?!? Пълна глупост! Всичко е въпрос на организация. Ние си ходим навсякъде с близнаците. Пълним чантите с багаж и тръгваме. Имаме планове за пътуване до морето, а после и до Родопите. Естествено, вече ще е по-трудно пътуването ни, ще мъкнем десет пъти повече багаж, но нали сме с кола, мъкнем всичко, което ни трябва. Няма нищо по-хубаво от това да покажем на децата си безбройните чудни местенца из България!

16. При здравословен проблем потърсете лекар и не лекувайте децата си със съвети от интернет. Нямате медицинско образование? Тогава потърсете някой с такова! Нищо лошо, ако потърсите в нета информация за симптомите и т.н., но за преглед и лечение бягайте при педиатъра.

17. Ако имате домашни любимци, не ги изхвърляйте и не ги подарявайте. Е, ако имате паяци, змии и гущери за домашни любимци се замислете за вариант да ги подарите на някой, че нещо не ми се вижда добра идеята бебе да живее в една стая с пухкава тарантулка. 🙂 Ние имаме дакел и никога дори и не сме помисляли да го дадем за отглеждане като се родят близнаците. Мисля, че ще бъде жестоко да се отървем от животинчето, което гледаме от 2007 година. Рони е част от нашето семейство и никога не бихме се отказали от него. Първите няколко дни му беше странно, но после като разбра, че тези крещящи същества ще остават за постоянно у нас, свикна с тях и сега са му много интересни. А и те започнаха вече да го забелязват. Мисля, че скоро той сам ще си събере багажа и ще поиска да го заведем някъде на спокойствие. 🙂 Ама няма да му се отвори парашута!

18. Говорете на бебетата си. Общуването с бебе не се свежда само до хранене, смяна на памперс, къпане и приспиване. Говорете на бебето, смейте се с него, пускайте му музика. Ние се правим на маймуни, дрънчим с играчки, гукаме си и получаваме много щастливи усмивки.

Айде, стига толкова! Близнаците ме зоват! По-нататък ще има и още, ако се сетя нещо. 🙂

4 коментара

 1. Posted by Вили on 16.05.2012 at 13:42

  Танче, и мен доста ме напикаваше Тео, ама му хванах цаката – откопчавам памперса леееекичко, и с малко гъделичкане по коремчето следва пишкане, ама е вътре :о) пробвайте.

  Отговор

 2. Posted by Диляна on 16.05.2012 at 15:41

  Страхотно си формулирала съветите към бъдещите родители, напълно съм съгласна с тебе по всички точки! Браво, Танче! Бъди винаги в такава форма!:) Много ме радвате!

  Отговор

 3. С нетърпение чаках втора част на тази статия. Наистина трябва да включваме татковците в грижите за децата. Така и за двете страни е по-добре.

  Отговор

 4. Големите неща от tanita13.wordpress.com човека. Ive четете неща преди и сте прекалено страхотно. Обичам Имаш тук, обичам това, което ти казва и начина, по който го казвате. Можете да го забавно и все още успяват да запазят това умен. Не мога да чакам да прочетете повече от вас. Това е наистина страхотен блог.

  Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: