Тихичко, на пръсти…


Вчера с децата в градината си говорихме за Коледа и изненадващо изникна въпросът как ще влезе Дядо Коледа в апартаментите, които са в блокове, където няма комини. Изведнъж настана тишина и всички 4-годишни сладури се замислиха. Можех да чуя мислите им – ами, моите подаръци, ние живеем в блок, ще дойде ли, от къде ще влезе????….

И изведнъж се сетиха – той ще влезе в апартаментите с вълшебство. Ще дойде през нощта, когато всички спят и ще мине през вратите, без да ги отваря. Ще върви тихичко, на пръсти, ще остави подаръците под елхата, ще ни погледа докато спим и ще си тръгне пак толкова тихо, както е дошъл, защото иска да ни изненада. А сутринта на Коледа като станем ще намерим много подаръци, защото послушните деца получават много, а непослушните само по един. 🙂

Гледах пламъчетата в очите им и се чудих защо ние сами се отказваме от вълшебството на живота? Слушах възторжените им разкази, безбройните им желания и техният ентусиазъм и вяра омагьосаха и мен. Затова на Бъдни вечер ще заспя с надеждата, че Дядо Коледа ще дойде в нашия апартамент тихичко, на пръсти, ще ме погледне, ще разбере, че съм била добро момиче и ще ми остави под елхата 365 дни щастие, 52 седмици любов и 12 месеца усмивки.

Advertisements

2 Коментари

  1. Posted by kapinski on 22.01.2011 at 1:33

    Страхотно,отдавна следя блога.Възхитен съм,нещо трепва в моето ледено сърце.Поздрави

    Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: