Internet for /Big/ Dummies


Тази седмица в моят любим форум ме нарекоха „тъпа п.тка“ /за да е много ясно, думата не е пАтка/. Не бях само аз в кюпа, де. Всички, дето пишем там, сме били тъпи п.тки. Работата е там, че всички жени си имаме п.тки, ама само някои от нас знаят как да ги използват по предназначение. :)))  Останалите говорят чрез тях.  Не стига това, ама и са решили, че всички ние, останалите, трябва да им четем простотиите из интернет пространството.

Дали преди въпросната особа да започне да пише е разбрала, че в кирилицата има буква Ъ? Или пък, че съществуват запетаи и точки? Това, че интернет ни дава някакво имагинерно чувство за анонимност въобще не трябва да ни заблуждава. Не можеш да влезеш и да си излееш безнаказано помията върху останалите. Колкото и да не ти харесват.  Не можеш да лепиш етикети на хората и да развяваш селяндурщината си наляво и надясно. Както в нормалния свят, така и във виртуалния си има някакви правила. Когато в реалния свят наречеш група жени рошави гарги или тъпи п.тки, бъди сигурен, че няма да се измъкнеш цял и невредим. Когато направиш същата тъпа грешка във виртуалния свят, там просто ти слагат бан и всички забравят за теб скоропостижно. Колкото и изтъркано да звучи, чистотата на речта показва много от характера и душевността на човек. Правописът също.

Нямах възможност да отговоря във форума на въпросната особа, защото докато намеря време, съобразителния модератор беше заключил темата, за което благодаря, защото така се спря с вълната от истинска простотия.  Така или иначе, може би щях да подмина коментарите и обидите и нямаше да пусна никакъв отговор. Но не мога да пропусна да излея обидата си тук, в моят мислоем.

И все пак, може и да сме п.тки, ама защо пък да сме тъпи?!?! :)))

Advertisements

2 Коментари

  1. Така си е! Всеки си мисли, че възможността да запазиш анонимност в интернет е някакво преимущество и че няма да бъде възпрян от никого да псува и да излива мъката си по другите… За жалост, в България повечето мислят лошото на другия и единственото, от което ги е страх, е законът…

    Отговор

  2. Posted by Роси Русева - Блу Балу on 30.01.2010 at 23:27

    Мх……..Танита…….е мисля, че човек трябва да се връзва на тези глупости! Спомням си, в една тема ти също яко ме беше награбила, но не мисля, че човек трябва да се впряга, че някой някъде го е нарекъл някак си 🙂 Много ми е тъжно колко се мразят всички, как се крещят, викат си и се нагрубяват. Станалрчета и само се озъртаме да си намерим жертва, на която да излеем цялата горчилка, която ни се е насъбрала. А не се прави така! Ти работиш с деца – аз – със зрели хора (честно казано по – ми харесва да се занимавам с деца, те поне са открити и чисти в намеренията си). Не го вземай навътре 🙂 Голяма работа! Приеми го като признак на низка култура. Мен пък ме бяха нарекли „долна кариеристка (иди обяснявай, че не гоня никфи кариери….баси!!!!!!)“ и „затова на такива като теб Бог не дава деца“ (това го беше писала друга жена).Заболяме, но си казах, че нея повече я боли, няма смисъл да се требожиш за такива неща 🙂
    Дишай!

    Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: